To θρυλικό σφουγγάρι Konjac
5 Ιουνίου 2018
Show all

Fair Trade

fair trade

Εσείς γνωρίζετε τι αντιπροσωπεύει η Fair Trade;

Το κίνημα Fair Trade (Δίκαιο Εμπόριο) έχει κοινωνικό χαρακτήρα και προσεγγίζει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και το επίπεδο διαβίωσης φτωχών παραγωγών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Εξασφαλίζει δηλαδή, πιο δίκαιες τιμές εξαγωγών για φτωχούς παραγωγούς αναπτυσσόμενων χωρών, συμβάλλει στη βελτίωση των καλλιεργειών τους και του βιοτικού τους επιπέδου, την ανάπτυξη των κοινοτήτων τους, παράλληλα με την προαγωγή της αειφόρου ανάπτυξης και οικολογικής συνείδησης.

Έτσι, οι πιο αδύναμοι παραγωγοί διεκδικούν δίκαιες και θεμιτές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες διαπνέονται από ισότητα και σεβασμό, παύουν να είναι περιθωριοποιημένοι και ανακτούν την αξιοπρέπειά τους.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα κίνημα, με οικονομικο-κοινωνικές προεκτάσεις. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, τόσο για τους ίδιους του παραγωγούς και εργαζομένους, όσο και για τους καταναλωτές. Οι τελευταίοι, σταδιακά αποκτούν ή ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση, καταναλώνουν υπεύθυνα και προάγουν την δίκαιη εργασία και το δίκαιο εμπόριο.

Αρχές του Δίκαιου Εμπορίου, είναι αντιπροσωπευτικά οι ακόλουθες:

  • Όχι στην παιδική εργασία, όχι στην καταναγκαστική εργασία φυλακισμένων
  • Εγγυημένες ελάχιστες τιμές για παραγωγούς, οι οποίες καλύπτουν το κόστος παραγωγής
  • Πληρώνεται Fair Trade ασφάλιστρο, ανεξαρτήτως των τιμών της αγοράς
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (πληρωμή, ασφάλεια, ωράριο εργασίας)
  • Διαφάνεια ως προς τους όρους πρόσληψης
  • Δημοκρατικά οργανωμένοι συνεργάτες ή εργατικές επιτροπές ή σωματεία. (Διαχωρισμός του κέρδους, ίσες ψήφοι)

Οι Fair Trade άδειες (παραγωγοί και διανομείς), ελέγχονται τακτικά από τον ανεξάρτητο οργανισμό FLOCERT (www.flocert.net). Μόνο οι συνεργάτες που πληρούν τις FLO-Fairtrade προϋποθέσεις και δουλεύουν σύμφωνα με τα κριτήριά του, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το γνωστό λογότυπο Fairtrade. Στην Ευρώπη, έως και το 90% των καταναλωτών, αναγνωρίζουν το λογότυπο Fairtrade και από αυτούς το 95% το θεωρούν αξιόπιστο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Fair_trade

Αν και σεις πιστεύετε στο Δίκαιο Εμπόριο και θέλετε να υποστηρίξετε τα Fair Trade φυσικά προϊόντα, με πρώτες ύλες από αδύναμους οικονομικά παραγωγούς αναπτυσσόμενων χωρών, ενημερωθείτε για προϊόντα εδώ https://onts.gr/brands/fair-squared/

Η FAIRSQUARED αποτελεί μία από τις πρώτες πιστοποιημένες Fair Trade εταιρείες παραγωγής καλλυντικών παγκοσμίως, καθώς ανταποκρίνεται στα υψηλά κριτήρια της πιστοποίησης Fair Trade. Επιπλέον, τα προϊόντα FAIRSQUARED φέρουν το λογότυπο NATRUE, για πιστοποιημένα φυσικά προϊόντα, είναι πιστοποιημένα από την Vegan Society και τον οργανισμό PeTA, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων. Με τα προϊόντα FAIRSQUARED θα υποστηρίξετε τις δίκαιες συναλλαγές με τους παραγωγούς, σε κάποιες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως με FLO πιστοποιημένα καλλυντικά προϊόντα και πιθανώς τη μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά Fair Trade συστατικά (εφόσον είναι διαθέσιμα στο Fair Trade).

Έτσι, όχι μόνο θα γίνετε μέρος των κοινωνικών εξελίξεων, θέτοντας στον πυρήνα των πράξεών σας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη των φτωχότερων παραγωγών, αλλά θα επωφεληθείτε από υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα προϊόντα όπως:

-Από την ομάδα του ENATURAL

1 Comment

  1. Ο/Η Ευγενία Λ λέει:

    Πολύ καλό άρθρο και πολύ καλά και τα προϊόντα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *